Att byta lägenhet kan vara både spännande och ansträngande med mycket att hålla reda på. Med informationen samt checklistan för städning av lägenheten du hittar här blir förhoppningsvis flytten enklare.

Utflyttning/besiktning - par flyttar ut

En smidig lägenhetsbesiktning gynnar både dig och oss

En besiktningstid kommer skickas ut via email till dig i mitten av den månad ditt kontrakt går ut. Vi har enbart en besiktningsdag per månad, vilken inträffar första vardagen i månaden. Tiden du blir tilldelad kan bli någon gång mellan 08.00-16.00 men blir vanligtvis på förmiddagen. Lägenheten skall överlämnas vid den tid du blir tilldelad. I det fall du har ett tidsbestämt kontrakt som inte går ut i ett månadsskifte så sker besiktningen nästkommande vardag efter kontraktet gått ut.

Information om KREBOs besiktning:

  • Vi har en besiktningsdag per månad.
  • Besiktningen tar ca 15-20 minuter.
  • Lägenheten ska vara fuillständigt städad och tom.
  • Nycklar lämnas i samband med besiktningen, och skulle ni sakna någon nyckel måste vi få information om detta i förväg.
  • Den nya hyresgästen har rätt till lägenheten senast den första vardagen i månaden kl. 12.00.
  • Eventuella funktionsfel eller större skador måste felanmälas till oss i god tid innan besiktningen.

Undvik extra kostnad, städa din lägenhet noga!

Tänk på att ni lämnar över lägenheten vid besiktningen, vilket betyder att allt ska vara klart så att en ny hyresgäst kan flytta in. Du lämnar i samband med besiktningen också in nycklarna. Om det finns skador i lägenheten som du orsakat (exempelvis hål i väggar eller tak) och som du själv vill åtgärda måste detta ske innan besiktningen och vara fackmannamässigt utfört. Om något byts ut så ska det vara samma produkt som sätts in. Alla glödlampor och lysrör skall fungera vid utflyttningen och brandvarnaren skall finns på plats, monterad med fungerande batteri. Andra förbrukningsartiklar skall även dessa vara fullt fungerande och i gott skick vid besiktningen exempel: Toalettsits, duschslang, duschmunstycke, kolfilter i köksfläkt, även svampfilter om du har en fläkt med detta filter i och inte enbart  ett galler. (Du kan antingen byta ut dessa själv eller så kan du få hjälp med byte av dessa artiklar kostnadsfritt om du felanmäler i god tid innan besiktningen sker, det ska vara i gott skick vid besiktningen annars kan det innebära en kostnad för dig.)

Är lägenheten inte ordentligt städad kommer vi debitera dig 2500- 5000 SEK. Finns det kvarlämnade saker/skräp i lägenheten så blir du debiterad för bortforsling alternativt förvaring av detta. Sker byte av lås då nyckel saknas debiterar vi dig med 1750 SEK för nytt lås samt kostnad för arbete. Finns det skador i lägenheten debiterar vi dig för renovering, vilket omfattar både material och arbetskostnad. Du måste personligen närvara vid besiktningen. Har ni ytterligare frågor om besiktningen kan ni kontakta oss på telefonnummer 0454-585000.

Kom ihåg att addressändra och ta hand om dina sopor när du flyttar

Glöm inte att göra adressändring och beställa eftersändning av post när ni flyttar ut från lägenheten. Det skapar mindre problem både för er själva och lägenhetens nya hyresgäst. Adressändringen gör du till Svensk Adressändring, antingen via telefon på nummer 020-97 98 99 eller deras webbplats på internet.

Det blir en hel del sopor när man ska flytta. Var noga med att sortera och lämna dessa på rätt ställe. Inga sopor, möbler eller annat får lämnas kvar i lägenheten eller gemensamma utrymmen. För att få närmare information om vad du skall göra med olika typer av sopor kan du antingen besöka kommunens hemsida eller läsa den informationen som finns uppsatt på fastighetens sopstation. Du hittar fler råd och information om hur du städar på vår sida om "Skötsel av bostad/städning". Se till att du noggrant läser igenom all information i god tid innan utflyttning för att slippa stressa.

Slutligen vill vi på KREBO säga att vi hoppas att du har trivts som hyresgäst hos oss och önska dig god lycka i fortsättningen!


Texten nedan laddar checklista inför besiktningen. Lämna den intakt när ni redigerar, tack!

Checklista för städning inför besiktning av lägenhet vid utflyttning
Skriv ut denna för en enkel översikt för vad som skall göras

( * : Anmärkning vanlig vid besiktning.)

Badrum:  
* Rensa avloppet. Du kan öppna det i duschen och lyfta upp en liten korg som skall rengöras.
* Rengör noggrant handfatets över- och undersida.
  Badrumsskåp och spegel skall rengöras. Glöm inte hyllornas över- och undersidor.
  Rengör kranar, duschslang och munstycke samt duschstången.
* Toaletten ska rengöras noggrant.
  Golv, väggar och tak ska rengöras.
  Fönster skall rengöras både in- och utvändigt.
  Rengör badrumsdörren på både insidan och utsidan. Glöm inte dörrkarmen.
Kök:  
  Rengör kyl och frys.
  Glöm inte avfrosta frysen. Koppla ur strömsladden till kyl och frys.
* Rengör ugn, plåtar och galler. Glöm inte att rengöra insidan uppe och på sidorna bakom element.
  Rengör spisen, Om ni har en utdragbar spis och ugn så ska det även städas bakom och under.
* Rengör fläkten, inklusive gallret och filter, ordentligt.
* Torka av skåp och lådor i köket, både på in- och utsidan. Glöm inte kanterna!
  Golv ska rengöras, även bakom och under kylskåp.
* Glöm inte att rengöra väggen i köket och även under skåpen som finns över diskho/spis m.m.
Rum:  
  Fönster rengörs, både på in- och utsidan.
  Golv, väggar och tak ska rengöras.
  Torka garderober, både på insidan och utsidan.
  Rengör ytterdörren både på insidan och utsidan. Glöm inte dörrkarmen.
  Rengör element.
* Rengör golvlister och uttag.

Övrigt:
För de lägenheter som har förråd är det viktigt att inte glömma att tömma och städa dessa samt ta bort hänglåset. För lägenheter som har egen tvättmaskin och torktumlare gäller också att inte glömma att rengöra dessa. Sist men inte minst, glöm inte att tömma brevlådan som sista sak innan du lämnar lägenheten efter sista städningen.


Texten ovan laddar checklista inför besiktningen. Lämna den intakt när ni redigerar, tack!

 
// Defaults
Senaste /karlshamn/