januari 1, 2000

Vi inser att många av våra hyresgäster önskar nyttja våra parkeringsområden. För allas skull hoppas vi att ni gör er bekanta med och följer de regler som gäller för parkering.

Parkering - Parkerade bilar

Få tillgång till parkeringsplatserna med ett parkeringstillstånd

För att få behörighet att parkera på våra parkeringsområden måste man vara hyresgäst hos oss. Behörigheten innebär att parkering sker på markerade platser och styrks genom ett särskilt parkeringstillstånd. Det finns tyvärr ett begränsat antal parkeringsplatser på området och det kommer inte att bli fler. Ni får därför parkera i mån av plats, där först till kvarn gäller. Man kan enbart få ett parkeringstillstånd per lägenhet, vilket gäller för den bil vars registreringsnummer står på ditt tillstånd, om du byter bil måste du ansöka om ett nytt tillstånd.

Det finns skyltat på området om vart du får parkera med ditt parkeringstillstånd. Ditt parkeringstillstånd kommer gälla ända fram tills ditt kontrakt gått ut. I början av varje ny termin skickar vi ut ett klistermärke som du måste sätta på ditt parkeringstillstånd för att det skall vara giltigt, ifall du inte fått ett klistermärke måste du meddela oss omedelbart. Det är med andra ord viktigt att du sätter på det nya märket omgående när du får det i posten. Nya klistermärken delas ut de första dagarna i januari för VT och augusti för HT, om ni ej fått ett nytt terminsmärke måste ni kontakta oss senast den 10e dessa månader då parkeringstillstånden blir ogiltiga den 15:e. 

Om du tappar bort ditt parkeringstillstånd debiteras detta med 150 SEK. Parkeringstillståndet gäller fram till hyreskontraktets utgång. Ditt giltiga parkeringstillstånd skall återlämnas då hyreskontraktet utgår.

Ifall du av någon anledning ej har tillgång till din ordinarie bil och därför använder en lånebil, t.ex. om din bil är på verkstad, kan du få ett tillfälligt parkeringstillstånd. Det tillfälliga parkeringstillståndet gäller endast för en bil och under en angiven period där max längd är 2 veckor, det tillfälliga parkeringstillståndet ersätter endast ditt ordinarie tillstånd och utfärdas inte till besökare, besökare hänvisas till besöksparkeringen. Ifall en längre period än två veckor behövs kan man ansöka om ett nytt tillfälligt tillstånd med en förklaring till varför. För att ansöka om ett tillfälligt parkeringstillstånd skickar du ett mail till där du skriver namn, adress, anledningen till behov av tillfälligt parkeringstillstånd, registreringsnummer på lånebilen och under vilken period du behöver det tillfälliga parkeringstillståndet. 

Vid in- eller utflyttning kan du vid behov ansöka om ett tillfälligt tillstånd för att parkera på parkeringen med bil och släp. Detta tillstånd utfärdas under förutsättning att din lägenhet är uppsagd eller att du har tillträde till en lägenhet. Tillfälliga parkeringstillstånd för bil och släp utfärdas i max två dygn, tex från 1/6 till 2/6. För att ansöka om detta tillstånd mailar du till med namn, adress, registreringsnummer till både bil och släp samt vilket datum man önskar ha parkeringstillstånd för. Det fordon man vill parkera måste få plats i en ruta vilket betyder att det tyvärr inte är tillåtet att parkera på parkeringsområdet med lastbilar eller stora skåpbilar.

All parkering sker i mån av plats!

Vilka regler gäller för kostnader och kontrollavgifter?

Parkering på våra områden är bara för de som har ett parkeringstillstånd och den är kostnadsfri.

Kontrollavgift utfärdas om:

  • Parkeringstillstånd saknas, är delvis/helt dolt eller felaktigt.
  • Fordon är parkerat på icke markerade platser.
  • Fordon är parkerat på handikapp-plats utan handikappstillstånd.
  • Fordon är parkerat på reserverad plats som inte är din egen.

Fordon betraktas som parkerat då fordonet har stått stilla i mer än 10 minuter. När fordonet har lämnats helt och det inte pågår någon aktivitet runt omkring, är det att betraktas som felparkerat. Alla bilens fyra hjul skall vara inom den markerade rutan. För att vi ska kunna utfärda ett parkeringstillstånd när vi fått in din ansökan så måste alla uppgifter i ansökan vara ifyllda. Dessutom måste bilen vara i körbart skick, besiktigad, skattad och så vidare. Vi har inga parkeringsplatser för avställda bilar eller liknande, utan enbart för bilar som används.

Securitas hanterar parkeringarna och eventuella kontrollavgifter. 

Vid frågor om du fått en bot ring det nummer som står på boten. 

 
// Defaults
Senaste /kristianstad/